Handhaving houdt ‘fietsen veegdag’ bij stationsgebouw Assen

fietsen-opruimen-assen-station

Het was ‘fietsen veegdag’ vorige week woensdag rond het stationsgebouw in Assen. Team Handhaving verwijderde achter én voor het station in Assen illegaal geparkeerde tweewielers.

Het was ‘fietsen veegdag’ vorige week woensdag rond het stationsgebouw in Assen. Team Handhaving verwijderde achter én voor het station in Assen illegaal geparkeerde tweewielers.Het was ‘fietsen veegdag’ vorige week woensdag rond het stationsgebouw in Assen. Team Handhaving verwijderde achter én voor het station in Assen illegaal geparkeerde tweewielers. Achter het station betrof het karretjes die daar langer dan vier weken hadden gestaan. Het is beleid van de gemeente dat daar een fiets neergezet mag worden, maar niet langer dan – onafgebroken – een maand. Dit wordt aangegeven op een bord bij de parkeerplek.

Labels
Middels labels worden ‘lang geparkeerde’ fietsen eerst gemarkeerd en gefotografeerd. Staan die fietsen er na een poos nog, worden ze verwijderd. Daar zaten vorige week ‘wrakken’ bij, maar ook heel aardige exemplaren.

Vóór het station geldt een parkeerverbod, maar daar houdt lang niet iedereen zich aan. Sinds de opening van het stationsgebouw staan er dagelijks vele tientallen fietsen, wat een doorn in het oog is van menig Assenaar omdat het straatbeeld op deze manier danig wordt bevuild. En er is nota bene een officiële fietsenstalling onder het stationsgebouw.

Structurele streep
Na enkele malen al eens een incidentele opruimactie te hebben gehouden, trekt de gemeente nu structureel een streep. In de toekomst, zo liet Team Handhaving ter plekke weten, worden de fietsen die voor het station staan frequenter verwijderd. Daar gaat een waarschuwing aan vooraf, een aan de fiets gehangen label geeft aan dat de eigenaar een uur krijgt zijn of haar fiets te verwijderen. Zo niet, gaat de tweewieler op de gemeentelijke aanhanger en wordt afgevoerd. En de fiets vastketenen aan een paal helpt ook niet, daar heeft Team Handhaving een slijptol voor.

Vorige week betrof het in totaal zo’n 240 fietsen, die tijdelijk worden opgeslagen bij Fiets Support aan de Minervalaan. Eigenaren kunnen de fiets daar ophalen van dinsdag tot en met vrijdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Maar let wel: om de fiets ook weer mee te kunnen nemen, moet 25 euro voor verwijderingskosten worden betaald.

Overigens stonden er een dag later ‘gewoon’ weer fietsen voor het station. Maar men is dus gewaarschuwd…

Bron: Asser Courant | Foto: Bert Visser

Categorieën