Snelfietsroutes

Een aantal onderafdelingen in Drenthe heeft in samenwerking met de Milieufederatie Drenthe onderzocht, welke mogelijkheden er liggen om het fietsgebruik te stimuleren. Daartoe is onderzocht welke non-stop fietsroutes naar omliggende dorpen zouden kunnen worden ingericht.

Traject Assen – Norg
De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar Norg.

Traject Assen-Rolde
De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het Provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar Rolde. Verder worden resultaten gepresenteerd van een onderzoek onder scholieren uit Rolde.

Traject Assen-Vries/Tynaarlo
De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar Vries en Tynaarlo. Verder worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek onder scholieren uit Vries.

Traject Emmen-Klazienaveen
De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbinding vanaf het Drenthe College in Emmen naar het centrum van Klazienaveen via Barger Oosterveld en Nieuw Dordrecht. Dit is een belangrijke schoolroute is voor scholieren uit Klazienaveen, Nieuw Dordrecht en Barger Oosterveld.