‘Doortrappen Drenthe’ van start in Noordenveld

De start van het project ‘Doortrappen Drenthe’ is op 10 april bij Theater De Winsinghhof aan de Brink in Roden.

Het initiatief helpt om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Door te fietsen blijven mensen langer gezond, zelfstandig en in contact met anderen.

Doortrappen Drenthe bestaat uit diverse fietsactiviteiten in de buurt waar men gratis aan mee kan doen. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Noordenveld, Welzijn in Noordenveld (WiN) en de provincie Drenthe. De presentatie is in handen van sportverslaggever Herbert Dijkstra. Iedere inwoner van Noordenveld mag hierbij aanwezig zijn.

Programma
Het programma start om 10.00 uur met koffie en thee in Theater De Winsinghhof. Om 10.30 uur openen gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe en wethouder Robert Meijer van Noordenveld de dag. Daarna volgen presentaties over fietsveiligheid van Artsen voor Fietsen en Herbert Dijkstra. Voor alle aanwezigen volgt om 12.00 uur een lunch. Voor degenen die graag willen deelnemen start om 13.00 uur een ontspannende fietstocht door de omgeving.

Tijdens de dag zijn de fietsreparatiekar van de Drentse fietsforensen en de Fietsvitaalkar van Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig. En de provincie Drenthe biedt inwoners van Noordenveld van 65 jaar en ouder de kans om gebruik te maken van een exclusieve fietshelmkortingsactie van 25 euro.

Enkel voor Noordenvelders
Deelname is gratis en alleen voor inwoners van de gemeente Noordenveld. Wie wil deelnemen moet contact opnemen met Welzijn in Noordenveld (WiN), bij voorkeur telefonisch via 050 317 6500 of per e-mail [email protected]. Vergeet niet naam, leeftijd, telefoonnummer en woonadres te vermelden en of men wil deelnemen aan de lunch en/of de fietstocht.
Aanmelden kan tot 5 april. Vol is vol. Meer informatie: www.doortrappen.nl

Categorieën