Fietstransferia Drenthe openen fietsseizoen met fietskaart met tien routes door mooiste gebieden

fietstransferia

Tien fietstransferia in Drenthe openen in het weekend van 20 en 21 april het nieuwe fietsseizoen met een gezamenlijk fietsweekend.

Tijdens dit weekend wordt een nieuwe fietskaart geïntroduceerd met daarop de ‘tien mooiste routes van Drenthe’.

Een fietstransferium is een soort pleisterplaats, waar een fiets gehuurd kan worden, maar ook een kop koffie gedronken kan worden en je een sanitaire stop kunt maken. Daarnaast kun je je elektrische fiets opladen of gebruikmaken van pechhulp.

Na de introductie van het eerste Fietstransferium in Frederiksoord, zo’n vier jaar geleden, zijn er inmiddels tien plaatsen waar een Fietstransferium is gevestigd. Afgelopen jaar zijn er drie bijgekomen. De locaties liggen verspreid door heel Drenthe en zijn gesitueerd bij of in één van de Nationale Parken. Er is een Fietstransferium in Appelscha, Assen, Emmen, Exloo, Frederiksoord, Gasselte, Hoogersmilde, Meppel, Ruinen en Veenhuizen.

Fietsroutes op één kaart
Wie tijdens het Fietsweekend Drenthe meefietst kan vanaf 9.00 uur starten bij een van de tien locaties. Voor alle deelnemers ligt een fietskaart klaar. De route die vanuit het gebied wordt aanbevolen, kan worden gefietst of men kan zelf een tocht uitstippelen via de knooppunten op de kaart. Deelname aan het Fietsweekend Drenthe is gratis.

Meer informatie, adressen en huren van een tweewieler? Alles is te vinden op deze site.

Bron: DvhN

Categorieën