Uitbreiding voor station Meppel: 300 extra fietsplekken

mepel-station

Het station bij Meppel krijgt een uitbreiding. Niet alleen komt er een perron bij, ook komt er aan beide kanten van het station extra ruimte voor fietsen. Het gaat in totaal om driehonderd parkeerplaatsen voor de fiets.

In totaal telt het station net iets meer dan 1.500 plekken om de fiets te stallen. Het blijkt niet genoeg te zijn, want de stallingen zijn vaak aan de volle kant. In het achterhoofd dat Meppel wil groeien, heeft de gemeente samen met ProRail een ontwerp gemaakt om de fietsenstallingen uit te breiden.

In totaal gaat het om driehonderd extra plekken, verdeeld over twee stallingen. Aan de kant van het centrum blijft de oppervlakte van de stalling gelijk, maar komen er extra plekken bovenop de bestaande stallingen. Aan de andere kant van het station komen de meeste plekken erbij. Daar wordt de ruimte ook uitgebreid.
De bedoeling is dat in het tweede of derde kwartaal van het jaar de werkzaamheden starten.

Extra perron, en mogelijk fietstunnel
Het station bij Meppel wacht echter een grotere verandering. Zo komt er een perron bij. Deze maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen om de problemen op het spoor tussen Zwolle en Meppel op te lossen. Gemiddeld zijn er wekelijks negen uur aan storingen op dit traject. Dan ligt meteen het hele treinverkeer van en naar het Noorden plat. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde deze week in om 75 miljoen euro vrij te maken om deze problemen op te lossen.

Bron: RTV Drenthe / Foto: Stefan Klomp

Categorieën