Nieuw evenement VAM24: ‘Etmaal ploeteren op de VAM inclusief het nieuwe Dak van Drenthe’

vam24

Er komt een nieuw fietsevenement in Drenthe. Deze keer voor recreatieve wielrenners met een lange adem.

Welk team kan in 24 uur de langste afstand afleggen rond en over de VAM in Wijster? Daarvoor wordt een speciaal parcours uitgezet.

“Het gaat om een rondje van ongeveer 5,4 kilometer”, reageert initiatiefnemer Johan Wekema uit Peize. Met zijn bedrijf Enforce Sport Events is hij ook onder meer verantwoordelijk voor de Gravel One Fifty en de mountainbiketoertochten Bartje 200 en de Veldslag om Norg.

“Het wordt een pittig rondje met zo’n veertig hoogtemeters. Al met al ben je ieder rondje over een afstand van zo’n 1.500 meter aan het klimmen. En ook het nieuwe Dak van Drenthe, dat je naar een hoogte van 63 meter brengt, maakt onderdeel uit van het parcours.”

Bedrijventeams?
Een team mag bestaan uit vier tot zes renners. Welk team de grootste afstand aflegt is de winnaar. “Het is een nieuw evenement dus ik heb geen idee op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Ik zou het leuk vinden als bedrijventeams zich inschrijven, gemeentes en ook teams met alleen maar vrouwen. In verschillende categorieën zijn prijzen te winnen.”

Zelf voor verlichting zorgen
Speciaal voor het evenement wordt een tijdelijke camping gebouwd bij het VAM-terrein. De eerste editie van de VAM24 is in het weekend van 25 en 26 mei. De inschrijving opent komende dinsdag. Deelnemers moeten ’s nachts zelf voor verlichting zorgen.

Bron: RTV Drenthe / Karin Mulder

Categorieën