Slechte staat fietspad tussen Elim en Hollandscheveld

fietsen-fietstocht-800×445

Kromme spaken, kapotte banden en zo is er nog een hele lijst te noemen. Bert Ellerie ziet het dagelijks voorbij komen in zijn zaak Ellerie Tweewielers in Elim.

Volgens hem speelt de abominabel slechte staat van met name het fietspad tussen Elim en Hollandscheveld hierin een grote rol. Niet voor niets heeft hij hierover meerdere malen aan de bel getrokken bij Plaatselijk Belang Elim.

En hij is niet de enige, volgens Jan Benjamins van het PB. Regelmatig komen over dit tegelpad (van de Riegshoogtendijk tot de bebouwde kom van Elim) meldingen binnen. ,,Ik adviseer altijd om het loket van de gemeente te bellen, want hoe meer klachten daar binnenkomen, hoe groter de kans dat er wat aan gedaan wordt.” De klachten zijn o.a.: losliggende tegels en groen dat tot ver over het pad groeit. Volgens Bert Ellerie worden er zo nu en dan kleine reparaties aan het fietspad uitgevoerd, maar het is water naar de zee dragen.

De situatie is nu zo erg dat velen aan de overkant gaan fietsen, tegen het verkeer in. Naast elkaar fietsen is al helemaal onverantwoord. Nu vorige week bekend werd dat de provincie Drenthe Drenthe 13,6 miljoen euro beschikbaar stelt voor verbetering van wegen en fietspaden, waarvan rum 1 miljoen voor de gemeente Hoogeveen, denken de Elimieten nu wel eens aan de beurt te zijn. Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat de fietspaden zijn opgeknapt.

Categorieën