Duofiets in Ruinerwold staat nu bij Het Ambacht en is door iedereen te gebruiken

Ruinerwold-duofiets

De duofiets van Ruinerwold heeft een nieuwe standplaats, namelijk in de nieuwe verswinkel, brasserie en bierbrouwerij Het Ambacht aan Dijkhuizen.

Nick van den Pol en Rosa van Vliet van Het Ambacht zijn enthousiast over de mogelijkheden van de duofiets in combinatie met de dagbesteding bij Het Ambacht. „Eén van onze medewerkers maakte al gebruik van de fiets. Dat kunnen in de toekomst natuurlijk ook meer medewerkers van ons gaan doen. Ook voor anderen is de duofiets beschikbaar.”

Hilbert Heitmeijer is vrijwilliger van de duofiets in Ruinerwold. Wekelijks maakt hij op dinsdagmiddag een fietstocht en weet uit ervaring hoe leuk dat is. „Mijn vaste duopartner beleeft erg veel plezier aan het fietsen en ik zelf natuurlijk ook.”

Trapondersteuning
De voorzitter van de Stichting Duofietsen De Wolden, Arjen Pauwels, is blij met de nieuwe standplaats. De fiets is nu zowel voor de inwoners van Ruinerwold als ook voor de toeristen, die trapondersteuning kunnen gebruiken, beschikbaar. Iedereen kan de fiets gratis reserveren via de website. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de onderhouds- en verzekeringskosten.

De Stichting Duofietsen De Wolden beheert vijf duofietsen met ondersteuning in de dorpen Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Zuidwolde en de Wijk. Mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen kunnen gebruik maken van deze duofietsen. Er kan met een eigen begeleider worden gefietst of met een plaatselijke vrijwilliger van de stichting.

Kijk ook voor reservering van deze fietsen op www.duofietsendewolden.nl.

Categorieën