Nieuws

Eerste 'Gouden Fiets Award' uitgereikt

Geplaatst op:
17-02-2017

In Borger is donderdag 16 februari de Gouden Fiets Award 2017 uitgereikt. Deze award is in het leven geroepen om bedrijven en overheden in Drenthe en Groningen te waarderen voor hun inzet voor de fiets in de provincies.

Architect schenkt honderd fietsen aan vluchtelingen

Geplaatst op:
16-02-2017

Architect Cor Kalfsbeek heeft honderd fietsen geschonken aan mensen met een (voorlopige) verblijfsvergunning in Eelde.

Wat wordt de meest fietsvriendelijke organisatie van het Noorden?

Geplaatst op:
05-02-2017

Het Noorden en de fiets, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We wonen in één van de beste fietsregio's van de wereld. Vanaf dit jaar hebben Groningen en Drenthe hun eigen awards voor fietsvriendelijke bedrijven. .

Opnieuw miljoenen voor fietsprovincie Drenthe

Geplaatst op:
02-02-2017

Opnieuw trekt de provincie miljoenen uit om Drenthe fietsprovincie nummer één te laten blijven. Gedeputeerde Staten stellen 3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor creatieve mensen die producten bedenken die Drenthe als fietsprovincie versterken.

Fietsers in Asser winkelcentrum Citadel zijn straks de klos

Geplaatst op:
16-11-2016

Winkelcentrum Citadel in Assen moet veiliger worden, vindt de gemeente Assen. Daarom start zij maandag met controles op fietsen door het voetgangersgebied.

Drentse actie voor betere verlichting fietsers

Geplaatst op:
28-10-2016

Gratis lampjes, graffiti en straattheater worden de komende tijd ingezet om fietsers te wijzen op het belang van goede verlichting. Het gaat om een campagne van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe.

Hoe voorkom je dat je fiets wordt gejat?

Geplaatst op:
15-10-2016

Volgens het CBS is Assen niet alleen de provincie-, maar ook de fietsdiefstalhoofdstad van Drenthe. Hoe hou je je stalen ros nou uit de handen van het dievengilde? We vroegen de Fietsersbond om tips, zodat jij hopelijk niet hoeft te lopen.

Assen koploper qua fietsendiefstallen in Drenthe

Geplaatst op:
15-10-2016

Assen is in Drenthe koploper als het gaat om het aantal fietsendiefstallen. Per duizend inwoners werden vorig jaar in de Drentse hoofdstad 10,8 fietsen ontvreemd, veel meer dan een jaar eerder.

Drenthe krijgt exclusief fietslabel

Geplaatst op:
13-10-2016

Drenthe heeft in Qatar tijdens het WK Wielrennen het UCI Bike Region Label gekregen uit handen van de President van de UCI Brian Cookson (Internationale Wielerunie). Ook heeft Drenthe samen met de gemeente Emmen de UCI World Cup Para-Cycling Road in 2017 & 2018 en de UCI WK Para-Cycling Road 2019 gekregen.

Landelijke fietscompetitie voor werknemers en bedrijven

Geplaatst op:
08-09-2016

De Fietsersbond organiseert in de hele maand september de landelijke fietscompetitie voor werknemers en bedrijven. Samen met jou gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe lekker het is om de dag met een fietsritje te beginnen.