Fietscafé Drenthe 8 februari 2021

Ook in Drenthe komt de Fietsersbond op voor goede fietsvoorzieningen. Tijdens dit Fietscafé willen we graag laten zien welke mogelijkheden de Omgevingswet, die begin 2021 ingevoerd wordt, biedt om de fiets een stevige plaats te geven in de lokale Mobiliteitsvisie die elke gemeente gaat opstellen.

Graag vertellen we je daar meer over tijdens een online Fietscafé op maandag 8 februari 2021 om 20.00 uur.

We beginnen het café met een kennismaking met Esther van Garderen, die per 1 oktober Saskia Kluit is opgevolgd als directeur van de Fietsersbond. Daarna neemt Henk Hendriks ons mee in de betekenis van de Omgevingswet en hoe we door het opstellen van een Lokale Fietsersbond Fietsvisie goede ideeën kunnen aandragen voor de gemeentelijke Mobiliteitsvisie. De Fietsersbond afdeling Groningen heeft dit jaar al een lokale Fietsersbond Mobiliteitsvisie opgesteld. Wim Borghols, voorzitter van de afdeling Groningen, vertelt hoe die visie tot stand gekomen is. En wat de belangrijkste thema’s zijn. Tot slot gaan we na wat de stand van zaken is in de verschillende Drentse gemeenten. Is de gemeente al begonnen met het opstellen van een Omgevingsvisie? Misschien al met een Mobiliteitsvisie? Zijn er al lokale initiatieven vanuit de Fietsersbond? Wat willen en kunnen we als leden van de Fietsersbond in Drenthe ondernemen? Daarbij vinden we het belangrijk om van je te horen en samen te werken!

Programma

20:00 uur
Welkom. Gert Oostergetel (Provinciaal vertegenwoordiger Fietsersbond Drenthe)

20:15 uur
Kennismaking met Esther van Garderen (directeur van de Fietsersbond)

20:20 uur
De Omgevingswet en belang van een lokaal Fietsplan. Henk Hendriks (Adviseur stad en regio, landelijk bureau Fietsersbond)

20:40 uur
Korte pauze

20:45 uur
Mobiliteitsvisie Fietsersbond Groningen. Wim Borghols (voorzitter Fietsersbond Groningen)

21:05 uur
Deelnemers aan het woord: Wat is de stand van zaken in Drenthe? Wat kunnen we zelf doen in de gemeente? Zijn er ideeën voor een lokaal fietsplan?

21:25 uur
Afsluiting

Locatie

Thuis vanachter je eigen computer of telefoon via Zoom. Nadat je je hebt aangemeld via onderstaand formulier, ontvang je per mail de Zoomlink.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Let op! Doe dit vóór 5 februari a.s. Wil je je daarna nog aanmelden? Stuur dan een bericht naar drenthe@fietsersbond.nl.

Aanmeldformulier Drents Fietscafé 8 februari 2021