Drentse Fiets4Daagse dit jaar voor het eerst in lang weekend.

De Drentse Fiets4Daagse werd traditiegetrouw altijd van dinsdag tot en met vrijdag gereden, maar met ingang van dit jaar wordt dat donderdag tot en met zondag. „Een verandering die meer mensen de kans biedt mee te fietsen”, vertelt voorzitter Jan Broertjes van de Fiets4Daagse.

De 58e vierdaagse is dit jaar van 27 tot en met 30 juli en de inschrijving start op 29 maart.

„Fietsend zie je veel meer van onze cultuur en natuur; je beleeft Drenthe echt”, stelt Broertjes in een persbericht. „We zijn de oudste fietsvierdaagse van Nederland en willen met onze tijd mee. Door twee fietsdagen in het weekend te plannen, verwachten we meer mensen op de fiets te krijgen. Door de week zijn toch nog veel mensen aan het werk, ook in juli.”

Kloppend hart
De startplaatsen Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel en Westerbork zijn inmiddels druk bezig met de eerste voorbereidingen. „Al bijna zestig jaar staan in de startplaatsen grote groepen vrijwilligers klaar om de Fiets4Daagse tot een succes te maken. Zij vormen het kloppend hart van dit fietsfestijn.”
Deelnemers aan de Amslod Drentse Fiets4Daagse kunnen routes van 40, 60 of 80 kilometer per dag fietsen. „Die 80 kilometer is nieuw, omdat er tegenwoordig veel op e-bikes gereden wordt.” Zoals vanouds staan de routes bol van de activiteiten en kinderen tot en met 12 jaar fietsen dit jaar gratis mee.

Categorieën