Vepa Hoogeveen stimuleert medewerkers de auto te laten staan

Kantoormeubelfabrikant Vepa met productielocaties in Hoogeveen en Emmen start het nieuwe jaar met goede voornemens. Alle medewerkers worden gestimuleerd om op de fiets naar het werk te komen.

Op 25 januari werden de medewerkers ontvangen door wethouder Roelof Bisschop van gemeente Hoogeveen, medewerkers van Provincie Drenthe/Drenthe Reist Duurzaam en Drentse Fietsforensen om ze voor de fiets enthousiast te maken.

Vepa onderneemt lokaal, duurzaam, circulair en werkt bewust aan een betere wereld. Een logische vervolgstap is dan ook om je medewerkers te stimuleren om op de fiets naar het werk te komen. Al met één dag in de week op de fiets is er voordeel.

Jan Joustra, Vepa: “Bewegen is gezond en in combinatie met het opsnuiven van vitamine D via de buitenlucht al helemaal. Tegelijkertijd bespaar je nog eens flink op brandstofkosten en spek je je eigen portemonnee. En door minder fossiele brandstoffen te gebruiken draagt dit ook bij aan de duurzame doelstellingen van ons bedrijf plus die van de medewerker zelf.”

Goed voor het milieu, gezondere medewerkers en minder ziekteverzuim
Wethouder Roelof Bisschop: “Dit is een ontzettend mooi initiatief. De fiets biedt zoveel voordelen: het is beter voor het milieu, door bewegen blijf je actief en gezond en dit kan leiden tot minder ziekteverzuim voor de werkgevers. Volgens de leefstijlmonitor van het CBS beweegt ongeveer de helft van de Nederlanders van 4 jaar of ouder te weinig. Een serieus probleem waar we samen als ondernemers, inwoners en gemeente voor staan. Daarom is het heel goed dat Vepa haar medewerkers stimuleert om te bewegen. Ik hoop dat dit aanstekelijk werkt en vele andere bedrijven in onze gemeente volgen.”

Medewerkers werden op 25 januari in alle vroegte ontvangen, er waren elektrische proeffietsen en medewerkers kregen informatie uitgereikt over een duurzaam fietsleaseplan. Ook de lokale fietsenzaken, verenigd in Drentse Fietsforensen, waren hierbij aanwezig. Zij gaan samen met Vepa aan de slag om zoveel mogelijk medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen.

Bron: Regionieuws Hoogeveen

Categorieën