Assen organiseert fietsroute om ideeën op te halen voor een groene(re) stad

Vanaf 4 september kunnen inwoners van Assen de 14 kilometer lange route ‘Onderweg naar een groene stad’ door Assen fietsen.

Tijdens de route krijgen inwoners informatie over de Groenvisie en Visie Klimaatadaptatie waaraan de gemeente werkt, zien ze goede voorbeelden én mogelijke toekomstbeelden.

Bij elke locatie staat een bord met informatie over die plek. Via een QR-code kunnen deelnemers een vragenlijst invullen en hun mening geven over de ideeën van de gemeente. Op zondag 4 september om 13.00 uur opent wethouder Bert Jan ten Oever de fietsroute.

De fietsroute is vanaf 4 september af te halen bij het Duurzaamheidscentrum of online te bekijken via www.assen.nl/groen-en-klimaatvisie. Inwoners die liever niet op de fiets stappen kunnen de vragenlijst ook via de website invullen.

Groen- en klimaatvisie
Assen is een groene stad. Dat wil de gemeente graag zo houden en waar mogelijk versterken. Een groene omgeving nodigt uit om naar buiten te gaan en is onmisbaar voor een gezonde stad. Bovendien is het hard nodig om onze omgeving aan te passen aan het veranderende klimaat, zodat we onszelf en de stad kunnen beschermen tegen droogte, hitte en hevige regenval. Dat kan bijvoorbeeld door stenen te vervangen door groen, grasvelden om te toveren tot bij vriendelijke bloemenvelden, water op te vangen met wadi’s en meer bomen te plaatsen in straten of op pleinen. De ideeën en uitgangspunten voor een groene- en klimaatbestendige stad schrijft de gemeente op de Groenvisie en Visie Klimaatadaptatie.

Bron: AssenStad.nl

Categorieën