Drenthe veiligste provincie voor fietsers, maar in Assen loopt het spaak

fietspad-rtv-drenthe

De Drentse fietspaden zijn het veiligst van Nederland. Volgens onderzoek gebeuren in geen enkele provincie zo weinig ongelukken met fietsers als in Drenthe.

In 2020, het laatst gemeten jaar, waren er gemiddeld 4,9 fietsongevallen per 10.000 Nederlanders. In Drenthe gaat het ‘slechts’ om 2,5 ongelukken per 10.000 inwoners. Dat is de uitkomst van onderzoek van Independer op basis van gegevens van Rijkswaterstaat.

Grote verschillen
Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Ongelukken met fietsers gebeuren binnen onze provincie naar verhouding het vaakst in Assen. Hier werden 5,4 fietsongelukken geregistreerd per 10.000 inwoners. Dat is zelfs flink meer dan het landelijke gemiddelde.
Achter Assen completeren Hoogeveen en Noordenveld de top 3 van Drentse gemeenten met de meeste fietsongelukken. De veiligste fietsgemeente in onze provincie is Westerveld. Daarna volgen Midden-Drenthe en Tynaarlo.

Bron en foto: RTV Drenthe

Categorieën