Fietsvriendelijkheid in acht Drentse gemeenten ‘onder gemiddeld’ beoordeeld

Drenthe mag dan wel bekend staan als een echte fietsprovincie, de fietsvriendelijkheid van acht gemeenten wordt beoordeeld als ‘onder gemiddeld’. Dat blijkt uit een peiling van de Fietsersbond onder bijna vijftigduizend mensen.

In Drenthe behaalden Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Meppel, Tynaarlo en Westerveld deze score. Noordenveld doet het in onze provincie het beste, met een totaalscore van 3,6 op een schaal van 5. Twee jaar geleden, toen de enquête voor het laatst werd ingevuld, was deze gemeente ook al de koploper in Drenthe.

Schiermonnikoog
Landelijk is Schiermonnikoog beoordeeld tot de beste Nederlandse fietsgemeente van 2022. Volgens de bond zijn ‘onderhoud en kwaliteit van de infrastructuur’ op het autoluwe eiland ‘dik in orde’. Ook vinden fietsers de routes in de kleinste gemeente van Nederland veilig en fijn om te fietsen.
Eerdere winnaars van de verkiezing waren Veenendaal, Houten en Nijmegen. De score van elke gemeente komt tot stand na een beoordeling van de fietsers én gegevens van de fietsersbond, bijvoorbeeld over het aantal voorrangrotondes en aangelegde fietspaden.
Alles over deze enquete

Bron: RTV Drenthe

Categorieën