Programma Doortrappen start fietsend vanuit Peelo

In gemeente Assen startte afgelopen 20 april het fietsprogramma Doortrappen 2022. Een onderdeel van de aftrap was de start van een nieuwe fietsgroep.

In Peelo, naast cafetaria De Bree, warmde scheepskoor ‘Bij nacht & ontij’ met meezingers als ‘Sloop John B’ en ‘Sailing home’ het moment op.
Wethouder Harmke Vlieg vertelde hoe belangrijk fietsen is: “Zeker voor ouderen, want mede door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam.”
Zo’n vijftien deelnemers hadden zich opgegeven om onder leiding van fietscoach Angela Schut-Gotlieb van de Fietsersbond de komende tien weken met elkaar te fietsen. De deelnemers krijgen onderweg tips over hoe ze fit en veilig kunnen blijven fietsen. Na de sprekers, koffie, thee en een Snelle Jelle, startte de nieuwe fietsgroep met een tocht van tien kilometer.

Fietsen met coach
‘Dat is nu mijn grootste wens’, vertelt fietscoach Angela, als we na haar instructies keurig in een rij van twee bij twee op het fietspad wegrijden: ‘Dat elke wijk in de gemeente Assen een eigen fietsgroep krijgt. In Assen-Oost is er al een. ‘Tien keer rijdt de Fietsersbond iedere week nog met de nieuwe fietsgroep mee. Daarna moeten ze ‘het zelf doen’ en is er ook een deelnemer aangewezen, die de leiding heeft. Langs het Noord-Willemskanaal gaat de route, richting Vaart en Blauwe As en rijden de fietsers al pratend met elkaar verder. Na een uur zijn ze weer terug in Peelo. Een uurtje fietsen is ook een uurtje gezelligheid en elkaar leren kennen.

Interesse?
Lijkt het u leuk om mee te doen aan de fietsgroep in Assen? Stuur dan een mail naar [email protected]. In de andere elf Drentse gemeenten startte vorige week ook het programma Doortrappen.

 

Bron: DvhN/Asser Courant

Categorieën