Fietspad Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld geopend

Al jaren was het de wens van omwonenden en Plaatselijk Belang in Kerkenveld: een vrijliggend fietspad aan de Gedempte Hoofddiep.

Vrijdag was het zover, het nieuwe fietspad langs de Gedempte Hoofddiep is geopend. Wethouder Hilda Mulder heeft samen met Jan Zomer en Marcel Lip van Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld, Bart de Weerd van VOS Ruinerwold en Hovenier Martijn Buld officieel het fietspad geopend, als officiële handeling is een boom geplant.

In totaal worden er, rond eind november, 69 nieuwe bomen langs de route geplant. Dit is afgesproken bij de aanleg van het fietspad. Wethouder Mulder: ”Er is weer ca 2 km veilig fietspad bijgekomen in De Wolden. Er is voor schoolgaande kinderen en andere fietsers nu een vrijliggende fietsverbinding om veilig op pad te gaan. Ik hoop dat alle aanwonenden en gebruikers van het fietspad, de komende jaren veel plezier zullen beleven aan het fietspad.”

Fietsplan De Wolden
Een goed fietsnetwerk is belangrijk om veilig te kunnen fietsen. Daarom heeft De Wolden een fietsplan. Hierin staat aangegeven welke fietspaden De Wolden wil aanleggen en welke prioriteit dit heeft. Inmiddels is er in de afgelopen jaren (sinds 2008) 33 km aan fietspaden gerealiseerd. De Gedempte Hoofddiep is één van de laatste fietspaden die geprioriteerd was.
Inmiddels is er hard gewerkt aan een nieuwe fietsnota. Deze wordt binnenkort aan de raad voorgelegd om ook voor komende jaren de prioriteiten voor de aanleg van nieuwe fietspaden te bepalen.

Bron en foto: DrentsNieuws.nl

Categorieën