Fietsen langs de hunebedden in boswachterij Emmen

Een hunebed in Emmen

Belangstellenden kunnen in augustus en september de mooiste historische plekjes van boswachterij Emmen te ontdekken.

Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer kan een prachtige fietstocht van 14 kilometer worden gemaakt. De eerste excursie staat gepland op woensdag 18 augustus.

In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. In de IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de hunebedden gebouwd. Hunebedden werden lang geleden gebouwd met zware zwerfkeien en werden gebruikt als grafkamers. Ze werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Daarom zijn een aantal hunebedden vlak bij elkaar te vinden.

De fietsexcursie vindt plaats op 18, 28 augustus en 1, 8, 18, en 22 september. De tocht begint op woensdag om 14.00 uur op de parkeerplaats bij hunebed D45 aan de Boermarkeweg in Emmen. Op zaterdag begint de excursie om 10.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug . Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts tien deelnemers mee.

Bron: DvhN  | Foto: Ineke van Os

Categorieën