Ontdekdag 3- en 4wielfiets

Vrijdag 9 juli is het dan zover. In de Maasstee, Maasstraat 25 in Assen kunnen de verschillende fietsen weer geprobeerd worden.

De Fietsersbond Assen organiseert deze dag weer, dit keer in nauwe samenwerking met de gemeente Assen en de provincie Drenthe. In het kader van: Doortrappen, veilig fietsen tot je 100ste.

Als je ouder wordt, kan het soms moeilijker worden om te fietsen, al of niet elektrisch ondersteund. Het omkijken (spiegel!), op- en afstappen, oversteken gaat niet meer zo vlot, bang om te vallen. Misschien ben je al eens gevallen en durf je echt niet meer. Of misschien ken je mensen in je omgeving, die in zo’n situatie zitten.

Je kunt natuurlijk thuis op een stoel blijven zitten en met de rollator niet verder komen dan de supermarkt in de buurt. Je kunt ook kiezen voor meer vrijheid en een gezonder leven.

Kom dan tussen 12 en 16 uur langs in de Maasstee.

Mensen, die al een drie- of vierwielfiets hebben, kunnen ook langskomen. Er is een monteur aanwezig voor kleine aanpassingen en voor begeleiding bij het wennen aan de fiets kunt u hier ook terecht.

Categorieën