Actie Fietsen voor Fietsen gaat van start

Vriendengroep uit Drenthe fietst 1500 kilometer voor handbikes

ansichtkaarten-deelstra

Een groep vrienden uit Drenthe wil in het Pinksterweekend non-stop een rondje van 1500 kilometer door Nederland fietsen om geld in te zamelen voor Stichting BAS (Bevordering Aangepast Sporten en GSC Emmen). Zij willen fietsen, zodat mensen die niet meer op een normale fiets kunnen fietsen, weer kunnen fietsen op een aangepaste fiets.

Als vriendengroep en fietsfanaten weten zij hoe belangrijk en leuk het is om met elkaar te kunnen sporten. Om deze reden willen zij graag fietsen voor dit doel, zodat ook anderen weer de mogelijkheid krijgen te kunnen fietsen middels een handbike. Handbikes zijn niet goedkoop, een enkele handbike kost ongeveer 4000 euro. Daarom hoopt de vriendengroep met deze uitdaging, van bijna zestig uur fietsen, genoeg in te zamelen om meerdere handbikes te kunnen aanschaffen voor stichting BAS en GSC Emmen. De trainingen voor de fietstocht zijn al in volle gang. Zij hopen dat veel mensen hier net zo enthousiast van worden en een bijdrage willen leveren aan het genoemde doel.

Mensen die een bijdrage willen leveren kunnen dat doen door kaarten te kopen met kunstwerken, die zijn gemaakt door Wout Deelstra. De kunst van Wout, die vorig najaar op 27-jarige leeftijd is overleden, kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke kleuren. Wout heeft op jonge leeftijd een hersentumor gehad, waardoor hij rolstoelgebonden werd. Onder andere door het handbiken was hij in staat om, net als iedereen, mee te doen met sportevenementen zoals de Hoogeveensche Cascaderun en 4Mijl4You.

Op zoek naar sponsors
Verder is de organisatie nog op zoek naar sponsors die in het Pinksterweekend willen helpen met volgauto’s (camper), reserve fietsmateriaal, brandstof, sportvoeding, ontbijt, lunch of avondeten. Voor informatie hierover kan contact worden opgenomen met: [email protected].

De kaarten kan men afhalen en betalen met een QR-code. De kaarten zijn verkrijgbaar bij: Bakken met Plaizier, Schutstraat 33 in Hoogeveen, zorgboerderij de Naoberhoeve, Pesserweg 4 in Echten en kledingwinkel De Jongens, Hoofdstraat 169 in Hoogeveen en bij de familie Deelstra aan de Meerkoetlaan 60 in Hoogeveen.

Mensen die naast de aankoop van kaarten nog extra willen sponsoren, kunnen dat doen door te doneren via deze link: https://www.gofundme.com/f/fietsen-voor-fietsen.

Bron: DvhN | Foto: Thea Deelstra

Categorieën