Nieuw uitje: Meppel opent ‘Fietsroute van geluk’

Route-van-Geluk-in-Meppel

Meppelers is het vast al opgevallen: Op veel plekken in de stad zijn de straten beschilderd met kleurige hartjes. Die zijn er niet voor niets: Ze vormen de nieuwe ‘Route van Geluk’, een fietsroute van 54 kilometer langs 50 bijzondere plekken in de gemeente.

Het is een initiatief van Stichting Merk Meppel. De harten die de fietser tegenkomt hebben allemaal een betekenis”, vertelt voorzitter Marieke Navarro. “Ze verwijzen naar de zes waarden die onze gemeente typeren: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen en karakteristiek.”

Etappes
De route voert langs de Sethehaven aan het Westeinde, het groen van Engelgaarde, de karakteristieke schuurkerk in Nijeveen en Bad & Klimpark Hesselingen. Natuurlijk mogen de Meppeler Toren en de gastvrije pleinen niet ontbreken. Voor degene die de afstand te lang vindt, is het mogelijk om de route in te korten of in etappes te fietsen.

De stichting had de lancering het liefst groots gevierd, maar ook hier gooit corona roet in het eten. “We hopen nu dat iedereen op eigen gelegenheid het geluk van Meppel gaat ontdekken”, vervolgt Navarro. “Het is belangrijk dat we dat laten zien wat Meppel zo bijzonder maakt. Niet alleen voor de inwoners maar ook voor ondernemers, bezoekers en mensen die recreëren in de omgeving. En als er ondertussen een hapje en drankje wordt genuttigd, een bezoek aan het museum wordt gebracht of iets leuks wordt gekocht dan profiteert iedereen daarvan!”

 

Bron: RTV Drenthe |
Foto: Meppel Diep Geluk | Kaart: Stichting Merk Meppel

Categorieën