Fietsersbond blij met optie Hoofdweg Eelde als 30 kilometerweg

Eelde-Hoofdweg

De Fietsersbond Kop van Drenthe is blij dat de gemeente kijkt naar een verlaging van de snelheid op de Hoofdweg in Eelde. Hier mag nu nog 50 kilometer per uur gereden worden, maar de gemeente Tynaarlo bekijkt of dit naar 30 kilometer per uur kan.

De Fietsersbond wil al langer dat de snelheid binnen de bebouwde kom terug wordt gebracht naar 30 kilometer per uur. Dit zou beter zijn voor de verkeersveiligheid. Ook zou een verhoging van het fietspad bijdragen aan de verkeersveiligheid. Aan de noordkant van het fietspad is dat nu al het geval, mogelijk wordt zo’n verhoging ook doorgetrokken naar de zuidkant.

Ook wil de bond graag dat er gelijkwaardige kruispunten komen en dat fietsers op de Hoofdweg voorrang krijgen. Verder hoopt de Fietsersbond dat de gemeente rekening houdt met de fietser bij de plannen voor bushaltes. Het fietspad versmallen om plaats te maken voor een bushalte is volgens de bond geen goed idee.

Wat is er aan de hand met de Hoofdweg?
De Hoofdweg in Eelde moet flink worden aangepakt. Het fietspad staat bekend als slechtste fietspad van Drenthe. Geparkeerde auto’s blokkeren volgens bewoners de doorgang en er zijn volgens hen maar weinig veilige oversteekpunten.

Het plan om de Hoofdweg opnieuw in te richten ligt er al langer, maar stuit op kritiek. Al eerder moest de gemeente in opdracht van de raad terug naar de tekentafel vanwege klachten van bewoners over de ‘levensgevaarlijke situatie’ die kan ontstaan.

Bron: RTV Drenthe / Foto: RTV Noord-Martin Cusiel

Categorieën