Update voor Drentse fietsknooppuntenkaart

De fietsknooppuntenkaart die routes door heel Drenthe verbindt, is vernieuwd. Wethouder Jelle de Haas overhandigde de nieuwe kaart aan ondernemers uit de gemeente Westerveld.

De Haas presenteerde de kaart in Vledder, omdat in de omgeving van het dorp veel aanpassingen zijn gedaan. Het vernieuwde fietsknooppuntensysteem biedt fietsers de gelegenheid vaker af te stappen en winkels en musea te bezoeken, aangezien de routes vaker door de dorpen komen. Ook in de rest van Drenthe zijn dergelijke aanpassingen gedaan en zijn nieuwe infopanelen geplaatst.

Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan voor gebruikers van e-bikes, die over het algemeen langere afstanden kunnen afleggen. Er zijn dus nieuwe routes toegevoegd en er zijn nieuwe informatiepanelen geplaatst.

20.000 bordjes
Het Drentse fietsknooppuntennetwerk bestaat nu uit meer dan 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes. Online zijn de routes te vinden, maar ook bij toerist-informatiepunten zijn fietskaarten te halen.

Categorieën