Provincie Drenthe geeft ruim 4 miljoen subsidie voor doorfietsroute Groningen-Assen

De provincie Drenthe subsidieert ruim vier miljoen voor de verdere aanleg van doorfietsroute ‘De Groene As’ tussen Groningen en Assen.

Het bedrag is verdeeld tussen twee gemeentes: Assen en Tynaarlo. Grofweg 3,5 miljoen euro is ter beschikking gesteld aan de gemeente Assen. Hiermee wordt een betonpad vanaf de Havenkade tot aan de Vrieserweg aangelegd. Ook komt er een fietsstraat vanaf de Vrieserweg tot de gemeentegrens van Tynaarlo.

De gemeente Tynaarlo krijgt 482 duizend euro voor de aanleg van het fietspad. Van dit geld wordt een fietsstraat van de Vrieserweg tot aan de Taarlosebrug aangelegd en een fietsstraat van de Sluisweg tot aan sluis de Punt.

Traject
Met de aanleg van de nieuwe fietsstraten en komt er weer een nieuw onderdeel van De Groene As bij. Delen van de route bij Groningen en Haren waren al eerder opgeleverd. In de gemeente Tynaarlo moet nog een gedeelte van het traject aan worden aangelegd.

De Groene As is niet enkel voorbehouden voor fietsers. Landbouwwerktuigen en auto’s kunnen er ook overheen, al geldt dat op bepaalde delen alleen als het bestemmingsverkeer betreft.

Categorieën