Asser scholen en Drenthe College samen voor KWF Alpe d’Huez op

Assen-AlpeDuHuez

Ruim 140 leerlingen van de middelbare scholen in Assen en het Drenthe College beklimmen 4 juni de Alpe d’Huez. Dit in het kader van Alpe d’HuZes, waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat.

In meerdere opzichten is het een bijzondere groep die hardlopend, fietsend en wandelend de Franse Alpentop op gaat. Het gezelschap is groot in aantal en varieert in leeftijd van 12 tot 20 jaar, maar bovendien zijn er vertegenwoordigers van alle scholen. Op een na. Terra moest in de aanloop afhaken, maar is een eventueel volgende keer wel van de partij. Wel fietsen, lopen en wandelen mee het Nassau College (Quintus en Penta), Vincent van Gogh (Lariks, Salland en Beilen), Gomarus College, ProAssen en het Drenthe College.

‘Iedereen heeft eigen verhaal om deel te nemen’
Het is ook een bijzondere equipe, vertelt mede-initiatiefneemster Christel de Jong van Vincent van Gogh: ,,Vier deelnemers verloren afgelopen jaar een vader of moeder aan kanker. Daarnaast beklimt een aantal klasgenoten van een medeleerling met kanker de Alpenreus. Iedereen heeft wel een eigen verhaal en een reden om deel te nemen.’’

De Jong is enthousiast over de samenwerking en de inzet van de deelnemers. ,,Het is gaaf dat heel Assen mee doet. Het bevordert ook de onderlinge samenwerking tussen de scholen. Niet onbelangrijk in deze tijd met krimpende leerlingenaantallen.’’

Deelnemers hebben al 90.000 euro ingezameld
De leerlingen hebben inmiddels de nodige acties gevoerd om sponsoren te interesseren en geld in te zamelen. Niet zonder succes want de teller staat al op bijna 90.000 euro. Woensdag 18 maart vliegt dat bedrag over de magische grens van 100.000 euro heen. Op het programma staat dan een benefietdiner bij hotel Van der Valk in Assen. Het diner is met vierhonderd gasten, die 30 euro per persoon hebben neergeteld, stijf uitverkocht.

De gasten krijgen een teampresentatie en worden vervolgens getrakteerd op een 3-gangenmenu, dat wordt bereid en verzorgd door de deelnemers. Aansluitend wordt een aantal bijzondere stukken geveild waarvan de opbrengst ook naar KWF Kankerbestrijding gaat.

Asser leerlingen al volop in training
De participanten aan Alpe d’HuZes zijn al enige tijd volop in training. Zo zijn de Asser fietsers, hardlopers en wandelaars al actief geweest op de VAM-berg en de Sallandse Heuvelrug. Vanaf tien weken voor de start van Alpe d’HuZes wordt de training gezamenlijk opgepakt met specifieke trainingsschema’s voor de beklimming van de 1860 meter hoge berg. Ook krijgen ze voedingsadviezen en is er aandacht voor veiligheid. In april is nog een trainingskamp gepland in het Duitse Tecklenburg.

Alpe d’HuZes werd in 2006 voor het eerst gehouden. In totaal is de afgelopen jaren met de beklimming van de berg 175 miljoen euro opgebracht. Vorig jaar bedroeg de opbrengst voor KWF Kankerfonds bijna 12 miljoen euro. De editie voor dit jaar is met 5000 deelnemers al volledig volgeboekt.

Het Asser gezelschap is te volgen op Facebook @teamassennaardealpe2020 en Instagram @assennaardealpe2020.

Bron: DvhN | Eigen foto

Categorieën