Freedom Ride voert dit jaar door Drenthe

Even stil staan bij Kamp Westerbork

Topsporters, militairen, politiemensen, veteranen en fietsliefhebbers fietsen dit jaar in Drenthe de jaarlijkse Freedom Ride. Daarbij fietsen zij op dinsdag 5 mei langs belangrijke plekken op de bevrijdingsroute.

De start en finish van deze vijfde editie zijn bij De Bonte Wever in Assen. Daar stappen naar verwachting ruim 1000 deelnemers op de fiets voor twee routes: een vrije toertocht van 85 kilometer en een pelotonstocht van 115 kilometer.

Welke plekken doet de Freedom Ride in Drenthe aan?
Onderweg komen zij langs de Johannes Post Kazerne, wordt er een stuk over het TT Circuit Assen gefietst en wordt ook de VAM-berg niet overgeslagen. Bij Kamp Westerbork lopen de fietsers in stilte met de fiets aan de hand over het kampterrein lopen om stil te staan bij alle slachtoffers.

Om de boodschap van 75 jaar vrijheid te benadrukken krijgen de deelnemers van de Freedom Ride een wielershirt en na afloop van de tocht een vrijheidsmaaltijd aangeboden.

Meedoen?
Inschrijven kan tot en met 2 mei via www.freedom-ride.nl. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn kan men zich op de dag zelf ook nog inschrijven.

De Freedom Ride is een initiatief van wielerploeg Team Jumbo-Visma en de stichting WEP (Waardering Erkenning Politie). Jaarlijks wordt op 5 mei een deel van de Libiration Route Europe gefietst. De vier voorgaande edities van de Freedom Ride vonden plaats in Gelderland, Limburg, Brabant en Overijssel.

Bron: DvhN

Categorieën