Fietsersbond organiseert deel programma Veilig op Fietse

Dinsdag 24 september van 10 – 15 uur

veilig-op-fietse

In de week van 20 – 28 september is Assen hostcity van de Nationale Sportweek. Dus ook mensen uit de wijde omgeving van Assen zijn welkom. De hele week zijn er diverse sportieve activiteiten.

Op de dinsdag is er speciale aandacht voor ouderen, nieuwkomers en mensen met een beperking. Dit doen we op de Wielerbaan, ingang Wielercentrum aan de Kortbossen (naast De Bonte Wever).

Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd kan het wat lastiger worden om te blijven fietsen. Daarvoor kunt u uw fietsvaardigheden testen en oefenen op het parcours. Dit kan met een gewone fiets, maar ook met een e-bike. Er is deskundige begeleiding aanwezig en er kunnen tips uitgewisseld worden over hoe je veilig kunt blijven fietsen. Er zijn fietsen aanwezig, maar uw eigen fiets, al of niet elektrisch, meenemen is handig.

Blijven bewegen
Als het niet meer lukt op een fiets met 2 wielen door balansproblemen of moeilijk op- en afstappen is een driewielfiets een mogelijk alternatief. Men kan diverse modellen driewielfiets proberen en ontdekken, dat je er best even mee moet oefenen, maar dat je dan wel weer je vrijheid terugkrijgt.

Met de driewielfiets kun je gewoon blijven fietsen. Want blijven bewegen, juist als je wat ouder wordt, is zo belangrijk. En omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Er zijn ervaren fietsdocenten aanwezig om te helpen.
Daarnaast zijn er 1 of 2 loopfietsen te proberen en duofietsen, die niet alleen voor mensen in verzorgingshuizen, maar ook voor mensen, die thuis wonen te reserveren zijn.

Het volledige programma:
10.00 uur Inloop
10.15 uur Opening met aansluitend de fietswarming up
10.30 uur Diverse fietsvaardigheden
10.30 uur Veilig op pad met de rollator
10.30 uur (vanaf) Start kleine fietstocht; deze is uitgezet met picto’s
10.30 uur (vanaf) Start grote fietstocht / rondje Assen
10.30 uur Informatiemarkt
Bij slecht weer is er een binnenprogramma in de Stadsbroekhal

Categorieën