Drentse Fiets4daagse Assen zoekt vrijwilligers

De Drents Fiets4daagse (DF4D) is een van de grootste fietsevenementen van Nederland. Vanuit 7 verschillende startlocaties verdeeld over Drenthe gaan jaarlijks meer dan 10.000 fietsers op pad om te genieten van al het mooie wat Drenthe te bieden heeft.

Vanuit 7 verschillende startlocaties verdeeld over Drenthe gaan jaarlijks meer dan 10.000 fietsers op pad om te genieten van al het mooie wat Drenthe te bieden heeft.

‘Om de DF4D jaarlijks te kunnen organiseren zijn honderden vrijwilligers nodig’, zegt Hindrik Aalders. Hij is voorzitter van de DF4D startplaats Assen waar druk wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers. Personen die willen helpen bij de voorbereidingen en realisatie van het evenement. Volgens Aalders gaat het o.a. om iemand die het leuk vindt om de verschillende routes met beleef en controleposten samen te stellen en een evenementcoördinator die wat ervaring heeft met het coördineren van grotere evenementen en beschikt over een goed netwerk.

Beide functies komen vacant na de fiets4daagse van 16 tot 19 juli dit jaar. ‘De reden waarom we nu al graag in contact willen komen met potentiële kandidaten heeft er mee te maken dat we opvolgers in de gelegenheid willen stellen om nu al mee lopen met de huidige krachten. De nieuwe mensen gaan deel uit maken van een enthousiaste groep vrijwilligers, die elk jaar weer met heel veel plezier en inzet zorgen dat duizenden fietsers kunnen genieten van Drenthe en haar omgeving’, aldus Aalders.

Belangstellenden kunnen zich melden door een email te sturen naar df4dstartplaatsassen@gmail.com.

Bron: Assercourant.nl

Categorieën