Werkzaamheden bij busstation Marsdijk in Assen afgerond

Nu meer plek voor stalling fietsen

De werkzaamheden aan het busstation langs de Martin Luther Kingweg bij het Achilles stadion in de Asser wijk Marsdijk zijn afgerond.

Er is een extra busperron gemaakt, het aantal fietsenstallingen is van 450 naar 550 uitgebreid en er is een nieuw fietspad aangelegd. Door de uitbreiding is het busstation volgens de gemeente Assen klaar voor de vele busreizigers en fietsers. De maatregelen zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe en samenwerking met het OV-bureau en Qbuzz.

Met het extra busperron zijn mogelijkheden tot overstappen op publieke vervoer zoals Cityline en taxi’s of openbaar vervoer verbeterd. Fietsers naar het busstation en Achilles hebben bovendien hun eigen, veilige fietsroute gekregen. De gemeente: ‘Met de aanleg van het fietspad is een wens van sporters en busreizigers in vervulling gegaan. De ruimere fietsenstalling is door de overkappingen comfortabeler geworden.’

Handhaving
De regels voor het verwijderen van fietsen blijven gehandhaafd. Wie zijn fiets buiten de stalling plaatst, loopt het risico dat de tweewieler door de gemeente wordt meegenomen. De fiets is dan tegen betaling van een boete weer op te halen. ‘Hiermee willen we de voetpaden en busperrons vrij houden van fout gestalde fietsen.’

Om het groeiend gebruik van de bus te kunnen opvangen, rijdt sinds 4 september een rechtstreekse snelbus van busstation Martin Luther Kingweg naar Groningen Zernike Campus. Vanaf 10 december gaan in de spits meer Qliners rijden tussen Assen en Groningen.

Bron: Asser Courant

Categorieën