Kersverse brugklasleerlingen adviseren wethouder Verkeer

fiets-naar-school

Ruim honderd brugklasleerlingen van vier middelbare scholen uit Emmen gaan verkeerswethouder Robert Kleine helpen om meer Emmenaren op de fiets te krijgen.

Daarvoor gaan de leerlingen van het Terra College, Esdal College, Hondsrug College en Carmel College komende maandag in het gemeentehuis in gesprek met de wethouder. Hij heeft ze uitgenodigd om mee te denken over fietsen in de gemeente Emmen en de manier waarop de gemeente het fietsen in Emmen kan stimuleren.

Ervaringsdeskundigen
De gemeente Emmen werkt op dit moment aan een Fietsplan waarin maatregelen en ideeën staan om het fietsen in Emmen te verbeteren en te bevorderen. Hiervoor is onder meer een enquete uitgezet. Uiteraard hebben veel Emmenaren een mening over fietsen in de gemeente, ruim duizend mensen hebben het vragenformulier al ingevuld.. Maar wethouder Robert Kleine wil juist ook van de kersverse brugklassers horen hoe zij het fietsen in onze gemeente ervaren: ‘Zij fietsen hun nieuwe route naar school pas twee weken en zijn zich daardoor nog zeer bewust van hun omgeving. Ik vind het belangrijk om van hen persoonlijk te horen hoe zij fietsen in onze gemeente ervaren. Welke knelpunten zien en ervaren zij? Wat kan er beter in de fietsroutes naar scholen? Ik wil graag samen met hen nadenken over hoe we fietsen in Emmen kunnen stimuleren.’

Fietsplan
In het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) staat dat de gemeente Emmen de inwoners wil verleiden om vaker de fiets te pakken. Het moet vanzelfsprekend zijn dat kinderen op de fiets naar school gaan, de wijken en dorpen moeten goede fietsverbindingen hebben, bewegwijzering en voorzieningen moeten op orde zijn. De fiets moet het vervoersmiddel bij uitstek worden in Drenthe. De gemeente wil van zoveel mogelijk mensen horen hoe hun fietservaringen zijn. De bijeenkomst van 18 september draagt hier aan bij.

Heel Emmen fietst
De gemeente roept ook haar inwoners op om mee te denken over hoe Emmen een nog betere fietsgemeente kan worden. Meedoen aan de online enquête kan nog tot 25 september op gemeente.emmen.nl/heel-emmen-fietst. Alle bevindingen worden in het najaar geïnventariseerd en samengebracht in het Fietsplan. Dit wordt voor het einde van het jaar aan de gemeenteraad aangeboden.

 

Bron: Emmen.nu

 

Categorieën