Veel slechtste en mooiste fietspaden in Drenthe

onderzoek fietspaden

Tot nu toe hebben negentig mensen een fietspad voorgedragen voor de verkiezing Drenthe’s Mooiste en Slechtste Fietspad. Opgeven kan nog tot 21 april.

Dagblad van het Noorden is de verkiezing deze week begonnen. Lezers kunnen via dvhn.nl/fietsland hun mooiste en slechtste fietspad nomineren. Uit alle aanmeldingen worden de vijf mooiste en de vijf slechtste paden geselecteerd en bezocht door een jury.

Tot gistermiddag hebben ruim vijftig Drenten zowel hun mooiste als het slechtste fietspad aangegeven. Achttien keer is alleen een mooiste fietspad genomineerd, vijftien keer alleen een slechtste.

Bijna een 8
Gedeputeerde Henk Brink, die de fietspaden in portefeuille heeft, is blij met het project Fietsland Drenthe dat deze krant is gestart. Uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van Dagblad van het Noorden blijkt dat 500 ondervraagde inwoners van de provincie het fietsen in Drenthe een 7,8 geven. Brink is blij met dat cijfer. ,,Bijna een 8.”

De komende tijd besteedt deze krant twee keer per week aandacht aan het fietsproject. Drenthe mag zich een vijfsterren-fietsprovincie noemen. ,,We zijn fietsprovincie nummer 1, krijgen een hoge waardering van de ANWB en de internationale fietsunie UCI wees ons in Qatar aan als erkende fietsregio. Op de eerste plek staan is mooi, maar wil je bovenaan blijven dan moet je investeren”, zegt Brink.

Meer mensen op de fiets
Daarom heeft Drenthe 6,75 miljoen euro uitgetrokken voor het project Op Fietse. Met als doel: meer mensen op de fiets krijgen. Dat geldt voor fietsen naar school, woon-werkverkeer, recreatief fietsen en toer- en wedstrijdfietsen. Het geld wil de provincie besteden aan het verbeteren en uitbreiden van fietsroutes en aan innovaties op fietsgebied, zoals apps die verwijzen naar bijzonderheden langs fietspaden.

Bron: DvhN

Categorieën