Fietsers in Asser winkelcentrum Citadel zijn straks de klos

Winkelcentrum Citadel in Assen moet veiliger worden, vindt de gemeente Assen. Daarom start zij maandag met controles op fietsen door het voetgangersgebied.

Te veel fietsers verzuimen hier af te stappen, stelt gemeentelijk woordvoerder Martin de Bruin vast. ,,We hebben hierover klachten gekregen van de bewonerscommissie. Ook onze eigen handhavers zeggen dat er door het fietsen onveilige situaties ontstaan.’’

Geparkeerde fietsen
Veel overlast ontstaat echter door geparkeerde fietsen, vult een woordvoerder van de winkeliersvereniging aan. ,,In het verleden waren er fietsenrekken aan de straatkant. Die zijn weggehaald met de TT, maar niet teruggeplaatst. We zouden die graag terugzien.’’ Nu is er wel een fietsenkelder, maar dat vinden bezoekers dikwijls te veel gedoe.
De gemeente heeft ook bankjes verwijderd, maar die hoeven van de woordvoerder niet terug te komen. ,,Hier gingen veel zwervers zitten, wat velen een onveilig gevoel gaf.’’
Niet iedereen is het met de extra controles eens. ,,Volgens mij is het hier vrij rustig en kun je hier wel fietsen’’, zegt een winkelmedewerkster, terwijl ze buiten een sigaretje rookt.

Vanaf maandag zet de gemeente extra controleurs in. De eerste twee weken delen ze alleen waarschuwingen uit, daarna volgen er boetes van 55 euro.

Bron: DvhN

Categorieën